10.Sınıf 2.Dönem 1.Listening – Speaking Sınavı

0
5632
10.sınıf ingilizce dinleme sınavı ve cevap anahtarı
10.sınıf 2.dönem 1.listening sınavı

10.Sınıf 2.Dönem 1.Listening – Speaking Sınavı 2023-2024

Lise 10.sınıf 2.dönem 1.listening ve speaking sınavı ve cevap anahtarları indirme sayfasına hoş geldiniz.

10.Sınıf 2.Dönem 1.Listening (Dinleme) sınavı

Bu listening sınavındaki sorular; 10.sınıf Helpful Tips temasına ait “E10.6.L1. Students will be able to analyze the situation and the phrases related to giving and receiving advice.” kazanımı için hazırlanmıştır.

  1. Answer the questions in your paper according to the audio about Jack and his friend you will listen to now. (5X5=25P)

Last week, my friend Mia felt very stressed about her exams. She didn’t know how to study for them. I, Jack, told her, ‘You should make a study plan.’ I also advised her to take short breaks while studying. Mia wasn’t sure if that would help, so I suggested, ‘Why don’t you try studying for one hour, then take a 10-minute break?’ She thought it was a good idea. Later, Mia told me that she tried my advice and it really helped her. She said, ‘Thanks for the suggestion, Jack, it made studying easier.’ I was happy to help her.

  1. What problem was Mia having?
  2. What advice did Jack give to Mia first?
  3. What did Jack suggest Mia do about taking breaks?
  4. How did Mia feel about Jack’s suggestion on taking breaks?
  5. What did Mia say to Jack after trying his advice?

10.Sınıf 2.Dönem 1.Listening sınavı cevap anahtarı:

  1. Mia was stressed about her exams and didn’t know how to study for them.
  2. Jack advised Mia to make a study plan.
  3. Jack suggested that Mia should try studying for one hour and then take a 10-minute break.
  4. Mia thought Jack’s suggestion to study for one hour and then take a 10-minute break was a good idea.
  5. Mia thanked Jack, saying “Thanks for the suggestion, Jack, it made studying easier,” indicating that the advice was helpful.

10.Sınıf 2.Dönem 1.Speaking Sınavı Soruları

Bu speaking sınavındaki sorular; “E10.6.S1. Students will be able to talk about the consequences of wasting energy sources.” kazanımı için hazırlanmıştır.

Helpful Tips temalı speaking soruları ve cevapları

  1. What happens when we use too much electricity at home? Answer: “When we use too much electricity, it can lead to…”
  2. How does wasting water affect our environment? Answer: “Wasting water affects our environment by…”
  3. Why is it bad to leave lights on when we are not in the room? Answer: “Leaving lights on is bad because it causes…”
  4. What could be a consequence of using too much fuel in cars? Answer: “Using too much fuel in cars can result in…”
  5. Can you explain how energy waste contributes to pollution? Answer: “Energy waste contributes to pollution by…”
  6. What impact does excessive energy use have on natural resources? Answer: “Excessive energy use impacts natural resources by…”
  7. How does wasting energy at home lead to higher costs? Answer: “Wasting energy at home leads to higher costs because…”
  8. What effect does energy waste have on climate change? Answer: “Energy waste affects climate change by…”
  9. Why is it important to turn off appliances when not in use? Answer: “It is important to turn off appliances to…”
  10. What can happen if we continue to waste energy in the future? Answer: “If we continue to waste energy, it might lead to…”
5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments