Sene Başı Ortaokul İngilizce Zümre Toplantı Tutanağı indir 2024-2025

0
474
1.Dönem Ortaokul ingilizce zümre toplantı tutanağı

Sene Başı Ortaokul İngilizce Zümre Toplantı Tutanağı indir 2024-2025

Sene Başı Ortaokul İngilizce Zümre Toplantı Tutanağının tamamını aşağıdaki bağlantıdan indirebilir ya da paylaştığımız maddeler içerisinden kendiniz oluşturabilirsiniz. Gündem Maddelerimiz MEB ortak sınav senaryoları ile Ocak 2024 Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi değişikliklerine göre güncellenmiştir.

İndirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

Sene Başı Ortaokul ingilizce zümre toplantı tutanağı indir 2024-2025

Bir şey indirmeden sadece maddeleri karıştırıp kendi yazmak isteyenler için gündem ve kararlar aşağıda ayrıca paylaşılmıştır.

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………….ORTAOKULU İNGİLİZCE DERSİ

SENE BAŞI ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI

Dersin Adı: İngilizce

Toplantı No: 01

Toplantı Tarihi: ….09.2024

Toplantı Yeri: 8/A Sınıfı

Toplantıya Katılanlar:    …………………  , ………………… (Zümre Başkanı)

GÜNDEM:

  1. Açılış ve yoklama, gündem maddelerinin okunması,
  2. Bir önceki toplantıda alınan kararlar,
  3. Planlamaların; eğitim ve öğretim ile ilgili mevzuat, okulun kuruluş amacı ve ilgili alanın öğretim programına uygun yapılması,
  4. Atatürkçülük ile ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması ile öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve  kazanım ağırlıklarının dikkate alınması,
  5. Derslerin işlenişinde uygulanacak öğretim yöntem ve tekniklerinin belirlenmesi,
  6. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP) ile ders programlarının görüşülmesi,
  7. Diğer zümre ve alan öğretmenleri ile yapılabilecek işbirliği ve esaslarının belirlenmesi,
  8. Öğretim alanı ile ilgili teknolojik ve bilimsel çalışmaların izlenip derslere uyarlanması,
  9. Ülke, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar dışında okul geneli yapılacak ortak yazılı sınavların ve mazeret sınavları sorularının konu soru dağılım tablosuna uygun olarak dereceli puanlama anahtarı, dereceleme ölçeği/kontrol listeleri ile birlikte hazırlanması ve beceri sınavlarının planlanması,
  10. Ortak yazılı ve uygulamalı sınavlar sonrası ile dönem sonunda öğrenci başarısının ölçülmesi ve değerlendirilmesi, sınav analizlerinin yapılarak konu ve kazanım eksikliği tespit edilen öğrenciler için eylem planlarının hazırlanıp uygulanması, gerekli izleme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
  11. Okul geneli yapılan ortak yazılı sınavların mazeret sınavlarına ait soruların ve cevap anahtarının hazırlanması, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi işlemlerinin yapılması,
  12. DYNED programının uygulanması,
  13. LGS Çalışmalarının Planlanması,
  14. İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin değerlendirilmesi,
  15. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metninin incelenmesi
  16. Dilek, temenniler ve kapanış

                            GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

  1. Toplantı, Zümre Başkanı ………………   başkanlığında, İngilizce Öğretmeni  ………………. Katılımıyla başladı. Toplantıya katılmayan öğretmen olmadı.
  2. Zümre başkanı ………………………… bir önceki toplantıda alınan kararları okudu. İngilizce öğretmeni ………………… geçen yıl alınan zümre kararlarının çoğunlukla başarılı bir şekilde uygulandığını, 2024-2025 Eğitim öğretim yılı için bazı ek önlemlerle beraber benzer bir gündem görüşüleceğini belirtti.
  3. Zümre Başkanı ……………………… yıllık ve günlük planların MEB çerçeve programında belirlenen kazanımlara göre hazırlanacağını söyledi. Alınan karar gereği 5-6-7 ve 8. sınıf düzeylerinde ortak olarak hazırlanarak yıllık planların bir örneğinin 06.09.2024 tarihine kadar okul idaresine teslim edilmesine, birer örneklerinin dijital ortamda whatsapp zümre gurubunda paylaşılmasına, günlük planların ise öğretmen bazlı olarak haftalık hazırlanmasına karar verildi.
  4. İngilizce öğretmeni ……………………. Atatürkçülük ile ilgili tüm konuların ders yılı içerisinde ilgili tema ve tarihler geldiğinde 2504 ve 2488 sayılı tebliğler  dergisi ile uyumlu bir şekilde özenle işlenilmesi kararı aldıklarını söyledi.
  5. Zümre başkanı ………………………….. geçen yıl uygulanan öğretim yöntemlerinin öğrenci başarısı üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi gerektiğini ve ek olarak bu konularda iyileştirici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Buna göre;
  • Konuşma Becerilerinin Geliştirilmesi: Öğrencilerin konuşma becerilerini geliştirmek için daha fazla konuşma etkinliği düzenlenecek, grup çalışmaları yapılacak ve öğrencilerin birbirleriyle İngilizce konuşmaları teşvik edilecektir.
  • Okuma Anlama Becerilerinin Geliştirilmesi: Okuma anlama becerilerini geliştirmek için farklı türde metinler üzerinde çalışılacak, okuma stratejileri öğretilecek ve öğrencilerin okuduğunu anlama becerileri düzenli olarak değerlendirilecektir.
  • Yazma Becerilerinin Geliştirilmesi: Yazma becerilerini geliştirmek için farklı yazma türlerinde örnekler verilecek, öğrencilerin yazdıkları metinler düzenli olarak değerlendirilecek ve geri bildirim verilecektir.
  • Dinleme Becerilerinin Geliştirilmesi: Dinleme becerilerini geliştirmek için farklı türde dinleme metinleri kullanılacak, dinleme anlama etkinlikleri düzenlenecek ve öğrencilerin dinlediklerini anlama becerileri düzenli olarak değerlendirilecektir.
  • Derslerde Çeşitlilik: Derslerde farklı öğretim yöntemleri (örneğin, proje tabanlı öğrenme, oyunlaştırma, tartışma yöntemleri) kullanarak öğrencilerin ilgisini çekmek ve öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmek hedeflenecektir.
  • Bireysel Farklılıklar: Öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak, farklı öğrenme stillerine hitap eden etkinlikler düzenlenecektir.
  • Veli İşbirliği: Velileri İngilizce eğitimi sürecinde daha aktif hale getirmek için veli toplantıları düzenlenecek, öğrencilerin evde İngilizce çalışmaları için önerilerde bulunulacak ve velilerle düzenli iletişim kurulacaktır.
  1. Zümre başkanı ……………….. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP) ile ders planlarının okul rehber öğretmenleriyle işbirliği içinde eski öğrenciler için 06.09.2024 tarihine kadar, bu sene 5.sınıfa başlayacak yeni öğrenciler içinse 2 haftalık bir izleme ve takip çalışmasının ardından öğrenci seviyelerine göre planlanmasına karar verildi
  2. İngilizce öğretmeni …………………….. diğer branş öğretmenleri ile karşılıklı işbirliği yapılarak, dersin işlenişine yönelik geri dönütlerin verilebileceğini söyledi.
  3. Zümre Başkanı ………………………, Öğretim alanı ile ilgili akademik ve bilimsel çalışmaların izlenmesi, teknolojik gelişmelerin takip edilmesi, müzakere edilmesi, uygulamalara yansıtılması gerektiğini söyledi.. Alınan karar gereği; Teknolojinin Entegrasyonu sağlama amacıyla ingilizce dersi öğretiminde teknolojik araçların kullanımını artırılacak, derslerde daha fazla görsel materyal, interaktif uygulamalar ve online platformlar kullanılacaktır. Öğrencilerin kendi cihazlarıyla derslere katılımını teşvik etmek için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
  4. Zümre Başkanı …………………. MEB tarafından yayınlanan 1.dönem soru dağılım tablolarına göre uygun senaryolar seçilerek ortak yazılı sınavlar hazırlanacak. Buna göre sınavlar MEB tarafından çerçeve planlarda bir değişiklik yapılmadığı taktirde aşağıdaki takvime göre yapılacaktır.
5. Sınıflar 6.Sınıflar 7.Sınıflar 8.sınıflar
1.Dönem 1.Sınav 28 Ekim- 1 Kasım 28 Ekim- 1 Kasım 28 Ekim- 1 Kasım 28 Ekim- 1 Kasım
1.Dönem 2.Sınav 23 – 27 Aralık 23 – 27 Aralık 23 – 27 Aralık 23 – 27 Aralık
2.Dönem 1.Sınav 17 – 21 Mart 17 – 21 Mart 17 – 21 Mart 17 – 21 Mart
2.Dönem 1.Sınav 25 – 30 Mayıs 25 – 30 Mayıs 25 – 30 Mayıs 25 – 30 Mayıs

10 Zümre başkanı …………………….  yazılı sınavların analizi için hem öğrenci cevapları puanlanırken sınıf geneli kanaat oluşturacak şekilde hem de öğrenci düzeyinde raporlama formaları oluşturduğunu söyledi. İngilizce öğretmeni ………………………. Bireysel analizin pek verimli olmayacağını çünkü sınıf içinde bireysel eğitim yapılmadığını bu nedenle kazanım bazlı sınav analizi yapılmasının planlamayı yeniden şekillendirmek adına daha faydalığı olacağını söyledi.

  1. İngilizce Öğretmeni ……………………… Okul geneli yapılan ortak yazılı sınavların mazeret sınavlarına ait soruların bir sıkışıklık yaşanmaması için Şubat ayı içerisinde hazırlanması gerektiği söyledi. Zümre başkanı ……………………… Okul geneli yapılan ortak yazılı sınavlar için planlarda belirilen writing ve reading kazanımlarının mutlaka zamanında bitirilmesi gerektiğini söyledi. Alınan karar gereği ortak writing ve reading kazanımları tüm zümre öğretmenleri tarafından sınavlardan bir hafta önce bitirilmiş olacak, listening ve speaking sınavları için kazanımlara bağlı kalınması şartı ile uygulama biçimi zümre öğretmenlerinin bireysel kararına bırakılacak.
  2. Zümre Başkanı ……………….. Dyned uygularımına ilçe koordinatörlüğünden gelecek bilgiler ve destek ile bu yılda devam edileceğini söyledi. Alınan karar gereği, Dyned çalışmalarına ilçe koordinatörlüğünün rehberliği ile bu eğitim öğretim yılında da devam edilecek.
  3. Zümre başkanı ………………. LGS çalışmaları için destekleme ve yetiştirme kurslarının kullanılacağını, ancak derslerde yardımcı ek kaynak kullanılmamasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Alınan karar gereği LGS çalışmalarında sadece bakanlık kaynakları ve DYK kursları kullanılacak.
  4. İngilizce öğretmeni………………. MEB tarafından hazırlanan “ISG Okul Rehberi” içerisinde belirtilen önlemlere uyulması gerektiğini söyledi. Alınan karar gereği; okul İş Sağlığı ve Güvenliği kurulunca hazırlanan “iş sağlığı ve güvenliği (İSG)” planına uyulmasına karar verildi.
  5. İngilizce öğretmeni…………….. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni, Türk eğitim sistemi için önemli bir adım olarak değerlendirilebileceğini, birçok yenilikçi ve öncü fikir içerdiğini ve Türkiye’nin eğitim sistemini 21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun hale getirme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

İngilizce öğretmeni ………….. ise model ile ilgili aşağıdaki eleştirileri sıraladı:

  • Uygulama Sorunları: Bu modelin etkin bir şekilde uygulanabilmesi için öğretmenlerin ve eğitim kurumlarının yeterli şekilde hazırlanması gerekmektedir.
  • Sınav Sistemi: Yeni müfredatın sınav sistemine nasıl yansıyacağı ve sınav odaklı eğitim anlayışının değişip değişmeyeceği konusunda endişeler bulunmaktadır.
  • Maliyetler: Yeni müfredatın uygulama maliyetlerinin yüksek olması da bir endişe konusudur.

Sonuç:

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni, Türk eğitim sistemi için büyük bir umut vadeden bir belgedir. Bu modelin başarılı bir şekilde uygulanması halinde, Türkiye’nin eğitim sistemi 21. yüzyılın en iyi eğitim sistemlerinden biri haline gelebilir.

  1. Başarılı ve sağlıklı bir dönem geçmesi temennisiyle toplantıya son verildi
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments