Ana Sayfa DOCUMENTS Sene Başı Ortaokul İngilizce Zümre Toplantı Tutanağı indir 2025-2026

Sene Başı Ortaokul İngilizce Zümre Toplantı Tutanağı indir 2025-2026

0
3072
1.Dönem Ortaokul ingilizce zümre toplantı tutanağı

Sene Başı Ortaokul İngilizce Zümre Toplantı Tutanağı indir 2025-2026

Sene Başı Ortaokul İngilizce Zümre Toplantı Tutanağının tamamını aşağıdaki bağlantıdan indirebilir ya da paylaştığımız maddeler içerisinden kendiniz oluşturabilirsiniz. Gündem Maddelerimiz MEB ortak sınav senaryoları ile Ocak 2024 Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi değişikliklerine göre güncellenmiştir.

İndirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

Sene Başı İngilizce Ortaokul ingilizce zümre toplantı tutanağı indir 2025-2026 indir

Bir şey indirmeden sadece maddeleri karıştırıp kendi yazmak isteyenler için gündem ve kararlar aşağıda ayrıca paylaşılmıştır.

2026-2027 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………….ORTAOKULU İNGİLİZCE DERSİ SENE BAŞI ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI

Dersin Adı: İngilizce
Toplantı No: 01
Toplantı Tarihi: 03. 09.2025
Toplantı Yeri: 8/A Sınıfı

Toplantıya Katılanlar:    :  ……………………., …………………………, ………………………

GÜNDEM:

  1. Açılış ve yoklama, gündem maddelerinin okunması,
  2. Zümre başkanının seçimi
  3. Bir önceki toplantıda alınan kararlar,
  4. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulaması ve yapılacak çalışmalar
  5. Yıllık-Günlük planların ve proje görevlerinin öğretim programına uygun yapılması,
  6. Atatürkçülük ile ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması,
  7. Derslerin işlenişinde uygulanacak öğretim yöntem ve teknikleri ile araçların belirlenmesi,
  8. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP) ile ders programlarının görüşülmesi,
  9. LGS Çalışmalarının Planlanması,
  10. Diğer zümre ve alan öğretmenleri ile yapılabilecek işbirliği ve esaslarının belirlenmesi,
  11. Öğretim alanı ile ilgili teknolojik ve bilimsel çalışmaların izlenip derslere uyarlanması,
  12. Dilek, temenniler ve kapanış

                            GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

  1. Toplantı, Müdür Yardımcısı ……………….. başkanlığında, tüm İngilizce Öğretmenlerinin katılımıyla başladı. Toplantıya katılmayan öğretmen olmadı.
  2. İngilizce öğretmeni ………………… 2 yıldır yapmış olduğunu, zümre başkanlığı görevini bırakmak istediğini belirterek yeni bir başkanlık seçimi talep etti.
  • Karar 1: Yapılan oylamada oy birliği ile yeni zümre başkanının ………………… olmasına karar verildi.

3.Zümre başkanı …………………… bir önceki eğitim-öğretim yılı alınan kararlarında LGS sonuçları dahil hedeflenen amaçların çoğuna ulaşıldığını söyledi.

  1. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) Uygulama Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Yapılacak Çalışmalar
  • Karar 2: Öğrenme Çıktılarının Değerlendirilmesi: TYMM müfredatında İngilizce dersi için belirtilen öğrenme çıktıları (örneğin, iletişimsel yeterlilik, eleştirel düşünme, kültürel farkındalık ve dil becerileri) Bakanlık tarafından sağlanan standart rubrikler kullanılarak değerlendirilecektir.
  • Karar 3: Sınav Analizi
    • Sınav sonuçları analiz edilerek, öğrencilerin zayıf yönleri (örneğin, kelime dağarcığı, gramer) belirlenecek ve okul zümre tarafından somut telafi planları oluşturulacaktır.
    • Eylem Planı: Analiz raporları ve eylem planları her çeyrekte takip edilecek ve güncellenecektir.
    • Sınav analizleri sınıf genelindeki kazanımların genel edinimini ölçecek sekilde yapılacak. Bireysel sınav analizi, uygulanabilirlik- zaman yönetimi ilkelerine uymadığı için, bakanlık istemedikçe yapılmayacak.. Bireysel Eğitim alan öğrenciler bu kararın dışında tutulmuştur.
  • Karar 4: Dijital içerikler
  • Bakanlık tarafından TYMM kapsamında yeni hazırlanan beceri temelli etkinlik kitapları ve dijital içerikler (http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr ve ogmmateryal.eba.gov.tr üzerinden erişilebilir) derslerde ve Destek ve Yetiştirme Kursları’nda (DYK) aktif olarak kullanılacaktır.
  1. Zümre Başkanı ……………………….. yıllık ve günlük planların MEB çerçeve programında belirlenen kazanımlara göre hazırlanacağını söyledi.
  • Karar 5: Alınan karar gereği ortak bir şekilde tüm sınıf düzeylerinde hazırlanarak yıllık planların bir örneğinin 05.09.2025 tarihine kadar okul idaresine teslim edilmesine, günlük planların ise öğretmen bazlı olarak haftalık hazırlanmasına karar verildi.
  1. İngilizce öğretmeni ……………………….. Atatürkçülük ile ilgili tüm konuların ders yılı içerisinde ilgili tema ve tarihler geldiğinde özenle üzerinde durulduğunu söyledi.
  • Karar 6: Atatürkçülük ile ilgili tüm önemli tema ve konular yeri ve zamanı geldiğinde ünite temalarıyla ilişkilendirilerek öğrencilere sunulacak.
  1. Zümre başkanı …………………. Derslerin işlenişinde kullanılacak öğretim yöntem ve tekniklerinin çerçeve planda MEB tarafından belirlenen ilkelere bağlı olarak seçileceğini söyledi.
  • Karar 7: Alınan karar gereği derslerde OGM ve EBA ile dil gelişimi ile ilgili yardımcı dijital kaynaklar kullanılacak, fiziksel olarak resmi ders kitapları dışında bir kaynak kullanılmayacak.
  1. Zümre başkanı …………………… Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP) ile ders planlarının okul rehber öğretmenleriyle işbirliği içinde
  • Karar 8: Eski öğrenciler için 06.09.2025 tarihine kadar, bu sene 5.sınıfa başlayacak yeni öğrenciler içinse 2 haftalık bir izleme ve takip çalışmasının ardından öğrenci seviyelerine göre planlanmasına karar verildi
  1. İngilizce öğretmeni …………………… tüm branşlarla uyum içinde çalışmanın önemini ve gerekliliğini hatırlattı.
  • Karar 9: Diğer branş öğretmenleri ile karşılıklı işbirliği yapılarak, dersin işlenişine yönelik geri dönütlerin paylaşılmasına karar verildi.
  1. Zümre başkanı ……………………….. yazılı sınavların analizi için hem öğrenci cevapları puanlanırken sınıf geneli kanaat oluşturacak şekilde hem de öğrenci düzeyinde raporlama formaları oluşturduğunu söyledi.
  • Karar 10: Alınan karar gereği sınav analizleri; kazanım bazlı sınıf geneli olacak şekilde sınav haftasından önce ortak bir şekilde hazırlanacak.
  1. Zümre başkanı ………………….. Okul geneli yapılan ortak yazılı sınavlar için planlarda belirilen writing ve reading kazanımlarının mutlaka zamanında bitirilmesi gerektiğini söyledi. Alınan karar gereği ortak writing ve reading kazanımları tüm zümre öğretmenleri tarafından sınavlardan 2 hafta önce bitirilmiş olacak, listening ve speaking sınavları için kazanımlara bağlı kalınması şartı ile uygulama biçimi zümre öğretmenlerinin bireysel kararına bırakılacak.

ALINAN KARARLAR

  1. Yapılan oylama ile 2025-2026 Eğitim öğretim yılı için ………………. Okul zümre başkanı olarak seçildi.
  2. TYMM müfredatında İngilizce dersi için belirtilen öğrenme çıktıları (örneğin, iletişimsel yeterlilik, eleştirel düşünme, kültürel farkındalık ve dil becerileri) Bakanlık tarafından sağlanan standart rubrikler kullanılarak değerlendirilecektir.
  3. Sınav analizleri sınıf genelindeki kazanımların genel edinimini ölçecek sekilde yapılacak. Bireysel sınav analizi, uygulanabilirlik- zaman yönetimi ilkelerine uymadığı için, bakanlık istemedikçe yapılmayacak.. Bireysel Eğitim alan öğrenciler bu kararın dışında tutulmuştur.
  4. Dijital içerikler Bakanlık tarafından TYMM kapsamında yeni hazırlanan beceri temelli etkinlik kitapları ve dijital içerikler (http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr ve ogmmateryal.eba.gov.tr üzerinden erişilebilir) derslerde ve Destek ve Yetiştirme Kursları’nda (DYK) aktif olarak kullanılacaktır.
  5. Atatürkçülük ile ilgili tüm önemli tema ve konular yeri ve zamanı geldiğinde ünite temalarıyla ilişkilendirilerek öğrencilere sunulacak.
  6. Derslerde OGM ve EBA ile dil gelişimi ile ilgili yardımcı dijital kaynaklar kullanılacak, fiziksel olarak resmi ders kitapları dışında bir kaynak kullanılmayacak.
  7. Eski öğrenciler için 06.09.2025 tarihine kadar, bu sene 5.sınıfa başlayacak yeni öğrenciler içinse 3 haftalık bir izleme ve takip çalışmasının ardından öğrenci seviyelerine göre planlanmasına karar verildi.
  8. Diğer branş öğretmenleri ile karşılıklı işbirliği yapılarak, dersin işlenişine yönelik geri dönütlerin paylaşılmasına karar verildi.
  9. Sınav analizleri; kazanım bazlı sınıf geneli olacak şekilde sınav haftasından zümrece hazırlanmış olacak. Bakanlığın vereceği ölçekler de bunlara dahil edelecek.
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ingilizcepedia
0
Would love your thoughts, please comment.x